21.Uluslararası Metalurji ve Malzeme Kongresi , 6-8 Ekim 2022 tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Beylikdüzü / İstanbul’da 15. Ankiros/Annofer/Turkcast fuarları ile eşzamanlı olarak gerçekleşmiştir.
TMMOB Türkiye Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası Eğitim Merkezi'nin (METEM) tarafından düzenlenen Kongremiz yıllar içinde sürekli gelişerek meslek alanımızdaki tüm sektörleri kucaklayan ve bu alanda ülkemizde yapılan en büyük etkinliktir.


“Küresel Isınma ve İklim Krizi” teması ile başlayan kongremiz dünyanın dört bir yanından gelen araştırmacı ve akademisyenlerle birlikte en güncel bilimsel-teknolojik yeniliklerin paylaşılmasını sağladı.
Kongremizde; Biyomalzemeler, Çelik, Demir Dışı Metaller, Döküm, Enerji Malzemeleri, Geri Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik, Hasar Analizi ve Isıl İşlem, Havacılık Malzemeleri, Kaynak ve Tahribatsız Muayene, Kompozit ve Polimer Malzemeler, Korozyon ve Aşınma, Nanomalzemeler, Seramik, Cam, Refrakter Malzemeleri ve Yüzey İşlemler ve Kaplama alanlarında 14 Sempozyum aynı anda gerçekleştirilmiştir.


TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası olarak 13 otobüsle farklı illerden öğrenci arkadaşlarımızın Kongremize katılımını sağlayarak sektörle fiziki olarak tanışabilecekleri bir ortam yaratmanın yanı sıra, gerçekleştirdiğimiz Öğrenci Oturumumuzda Odamız duayenlerinden Mahmut KİPER’in moderatörlüğünde; O.D.T.Ü. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm öğretim üyesi Prof. Dr. Macit ÖZENBAŞ ve Odamız Merkez Yönetim Kurulu üyesi İzzet ULU’nun katılımı ile sektörün nasıl bir mühendis beklentisi olduğu, metalurjinin geçmişi ve malzemenin geleceğine ilişkin bilgiler paylaşıldı.

 

DERGİ VE ARŞİV TARAMASI

Metalurji dergilerinin 121. sayısından itibaren yazıların tam metinlerinde arama yapabilirsiniz.

Metalurji Dergilerinde Arama:

Yasalar ve Yönetmelikler, Yönetim Organları, Genel Kurul Sonuç Bildirgeleri, Çalışma Raporları, Sektörel Raporlar, Basın Açıklamaları, Dergi Yazı Başlıkları, Kongre Kitap ve CD'leri, Sempozyumlar ve Kütüphanemizde bulunan kitap özetlerinden oluşan arşivimizde arama yapabilirsiniz.

Arşivde Arama:

 


TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası
Kültür Mahallesi, Çaldıran Sokak Nida Apt. NO: 14 / 13 Kızılay
Çankaya ANKARA
Tel: (312) - 425 41 60 ve 419 38 18 Faks: (312) - 418 93 43
E-Posta: Genel Merkez - İstanbul Şube -
İzmir Şube - Bursa Temsilciliği