ODTÜ üzerinde sürdürülen baskılar sonucu geleneksel olarak DEVRİM stadyumunda kutlanması Rektörlükçe engellenen Diploma Töreni etkinlikleri her bölümde ayrı ayrı yapıldı.

Bölümümüzde 14 Eylül 2021 Salı günü yapılan,  2021 yılı mezunları ve ailelerinin katıldığı törende ODTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve Oda Yönetim Kurulu Başkanımız da hazır bulundu.

Bölüm Başkanı Prof. Dr. C. Hakan Gür konuşmasında, Diploma Törenini stadyumda yapmayı tercih ettiklerini ancak Bölümde yapılması durumunun ortaya çıktığını belirtti; bölümün başarısını ve katettiği mesafeyi anlattı. Bu yıl bölümü tercih eden öğrencilerin 4000-18000 bandında olmasının gurur verici olduğunu,  ODTÜ değerlerine sahip çıkarak 55 yıllık bölüm geçmişinin oluşturduğu birikimle çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Daha sonra kürsüye davet edilen Oda Yönetim Kurulu Başkanımız A. İrfan Türkkolu; Aşı karşıtlarına miting yaptırılırken, futbol maçları stadyumlarda izlenirken Devrim Stadyumunda törene izin verilmemesini ODTÜ Kimliğini yok etme çabasının bir parçası olarak değerlendirdi ve ODTÜ’ye, ODTÜ kimliğine sahip çıkmak gerektiğini belirterek yeni mezunları Odamıza üye olmaya ve aktif görev almaya çağırdı.

Daha sonra mezunlara diplomaları takdim edildi ve fotoğraf çekimi yapıldı. Mezunlara Meslek Odamızın armağanı olarak içinde 50. Yıl Andacımızın da olduğu çantalar takdim edildi.

Bölüm girişinde çekilen aile fotoğrafı ile tören bitirildi. Devamında yapılan sohbetler ile Üniversite-Oda-mezun ilişkisinin güzel örnekleri sergilenirken; DEVRİM Stadyumuna ve ODTÜ geleneklerine sahip çıkma kararlılığı vurgulandı.

DERGİ VE ARŞİV TARAMASI

Metalurji dergilerinin 121. sayısından itibaren yazıların tam metinlerinde arama yapabilirsiniz.

Metalurji Dergilerinde Arama:

Yasalar ve Yönetmelikler, Yönetim Organları, Genel Kurul Sonuç Bildirgeleri, Çalışma Raporları, Sektörel Raporlar, Basın Açıklamaları, Dergi Yazı Başlıkları, Kongre Kitap ve CD'leri, Sempozyumlar ve Kütüphanemizde bulunan kitap özetlerinden oluşan arşivimizde arama yapabilirsiniz.

ArÅŸivde Arama:

 


TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası
Kültür Mahallesi, Çaldıran Sokak Nida Apt. NO: 14 / 13 Kızılay
Çankaya ANKARA
Tel: (312) - 425 41 60 ve 419 38 18 Faks: (312) - 418 93 43
E-Posta: Genel Merkez - Ä°stanbul Åžube -
Ä°zmir Åžube - Bursa TemsilciliÄŸi