5.Alüminyum Sempozyumu, 13-14 Ekim 2011 tarihinde İstanbul Fuar Merkezi, Yeşilköy-İstanbul'da Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ve TMMOB Metalurji Mühendisleri Odası işbirliği ile gerçekleşmiştir.

5.Alüminyum Sempozyumu ile birlikte Hannover-Messe Ankiros Fuarcılık A.Ş. tarafından, 2.ALUEXPO Alüminyum Teknolojileri Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı eş zamanlı olarak düzenlenmiştir.

Eş zamanlı olarak yapılan sempozyum ve fuar ortak bir program ile açılmıştır. Açılışta; Hannover Messe Ankiros Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İbrahim ANIL, 5.Alüminyum Sempozyumu Yürütme Kurulu Başkanı Remzi ÖRNEK, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nden Tarık BAYKARA, TMMOB Metalurji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin KÜÇÜK, Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali KİBAR ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Davut KAVRANOĞLU birer konuşma yaptılar.

Açılış konuşmalarından sonra 5.Alüminyum Sempozyumu sponsorları Asaş Alüminyum Sanayi, Assan Alüminyum Sanayi, Feniş Alüminyum Sanayi, Glencore International, İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği, Korumaz Kardeşler Alüminyum Sanayi, Teknik Alüminyum Sanayi, Çuhadaroğlu Alüminyum ve Marmara Metal Mamülleri firmalarına birer teşekkür plaketi verildi.

5.Alüminyum Sempozyumu'nda her boyutuyla alüminyum sektörünün aynı platformda bir araya gelmesi sağlanmıştır.

Sektör; ekonomik, teknolojik, bilimsel alanlarda irdelenmiş ve yeni gelişmeler hakkında bilgilendirilmiştir. Türkiye'nin alüminyum dünyasındaki yeri ve geleceği için bir vizyon oluşturma amaçlanmıştır.

Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi, TMMOB Metalurji Mühendisleri Odası ve Hannover-Messe Ankiros Fuarcılık A.Ş. tarafından eş zamanlı olarak yapılan sempozyum ve fuar ile alüminyum sektörünün en kapsamlı birlikteliği sağlanmıştır. Bu birliktelik tüm katılımcıların beklentilerini karşılayacağı bir organizasyon olmuştur.

Sempozyum ile eş zamanlı yapılan 2.ALUEXPO Alüminyum Teknolojileri Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı, 13-16 Ekim tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi'nin 9, 10 ve 11 no.lu hollerinde yüksek bir katılım ile gerçekleşmiştir.

5.Alüminyum Sempozyumu'nda; Yüzey İşlemleri, Geri Kazanım, Alüminyum Sektöründe Toplam Kalite, Ekstrüzyon, Alüminyum Kullanım Alanları, Alüminyum ve Alaşımlarının Kaynağı, Isıl İşlem ve Alüminyum Döküm Teknolojileri başlıklarında toplam 13 oturumda 47 bildiri sunulmuştur.

Sempozyum kapsamında "Nasıl Geldik Bu Günlere" başlıklı bir panel düzenlenmiştir. Paneli Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali yönetmiştir. Panele alüminyum sektörünün önde gelen sanayicilerinden Sedat Aloğlu, Celal Başer ve Asım Kibar panelist olarak katılmışlardır.

5.Alüminyum Sempozyumu'na; Günter Kirchner (Organisation of European Aluminium Refiners and Remelters, Germany), Merete Hallenstvet (Hydro Aluminium, Norway) ve Jerry E. Gould (Edison Welding Institute, USA) davetli konuşmacı olarak katılmışlardır.

5.Alüminyum Sempozyumu sunulan bildirilerin kalitesi ve yüksek katılımcı oranı ile başarılı bir sempozyum olarak gerçekleşmiştir. 2013 yılında yapılacak sempozyum ile daha ileri seviyelere ulaşılması hedeflenmektedir.

DERGİ VE ARŞİV TARAMASI

Metalurji dergilerinin 121. sayısından itibaren yazıların tam metinlerinde arama yapabilirsiniz.

Metalurji Dergilerinde Arama:

Yasalar ve Yönetmelikler, Yönetim Organları, Genel Kurul Sonuç Bildirgeleri, Çalışma Raporları, Sektörel Raporlar, Basın Açıklamaları, Dergi Yazı Başlıkları, Kongre Kitap ve CD'leri, Sempozyumlar ve Kütüphanemizde bulunan kitap özetlerinden oluşan arşivimizde arama yapabilirsiniz.

ArÅŸivde Arama:

 


TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası
Kültür Mahallesi, Çaldıran Sokak Nida Apt. NO: 14 / 13 Kızılay
Çankaya ANKARA
Tel: (312) - 425 41 60 ve 419 38 18 Faks: (312) - 418 93 43
E-Posta: Genel Merkez - Ä°stanbul Åžube -
Ä°zmir Åžube - Bursa TemsilciliÄŸi