TBMM’de görüşülen Torba Yasa’daki hak kayıplarına karşı Türkiye’nin 81 ilinden Ankara’ya gelen DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyelerine polis tazyikli su, jop ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır halkının demokratik hakkı olarak gördüğü protesto hakkı, Ankara’da emekçilere tanınmadı.

Torba Yasa‘daki hak kayıplarına karşı 1 Şubat‘tan itibaren 81 ilden yürüyüş başlatan DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyeleri 3 Şubat Perşembe günü sabah saatlerinden itibaren Ankara‘da oldular. Güvenlik güçleri, birçok yerde şehir dışından gelenlerin Ankara‘ya girmesine izin vermedi.

TMMOB üyeleri saat 11.00‘de TMMOB önünde toplanarak, Kurtuluş Parkı‘na yürüdüler ve diğer emek-meslek örgütü üyeleriyle buluştular.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, KESK Genel Başkanı Döndü Taka Çınar, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, TTB Merkez Konseyi Başkanı Eriş Bilaloğlu‘nun önünde yer altığı kortejle, taleplerini içeren pankart ve dövizlerle, "Hükümet istifa", "AKP torbanı al başına çal", "Genel grev, genel direniş" sloganları ile Kızılay‘a doğru yürüyüşe geçen emekçilerin önü Ziya Gökalp Caddesi ile Mithatpaşa Caddesi‘nin kesiştiği noktada polis barikatı ile kesildi.

Barikat, uzun bir bekleyişe ve girişimlere rağmen açılmadı. İşçi ve emekçilerin Meclis‘e yürüme talebine polis gaz bombaları, cop ve tazyikli suyla müdahale etti. Polisin sert müdahalesi sonucu aralarında sendika yöneticileri, milletvekilleri ve gazetecilerin de bulunduğu çok sayıda kişi fenalaştı.

Torba Yasa`ya karşı DİSK, KESK, TMMOB ve TTB tarafından düzenlenen eylemin polis tarafından engellenmesi üzerine 4 örgüt, akşam saatlerinde, Sakarya Caddesi‘nde ortak bir açıklama yaptı.

DERGİ VE ARŞİV TARAMASI

Metalurji dergilerinin 121. sayısından itibaren yazıların tam metinlerinde arama yapabilirsiniz.

Metalurji Dergilerinde Arama:

Yasalar ve Yönetmelikler, Yönetim Organları, Genel Kurul Sonuç Bildirgeleri, Çalışma Raporları, Sektörel Raporlar, Basın Açıklamaları, Dergi Yazı Başlıkları, Kongre Kitap ve CD'leri, Sempozyumlar ve Kütüphanemizde bulunan kitap özetlerinden oluşan arşivimizde arama yapabilirsiniz.

Arşivde Arama:

 


TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası
Kültür Mahallesi, Çaldıran Sokak Nida Apt. NO: 14 / 13 Kızılay
Çankaya ANKARA
Tel: (312) - 425 41 60 ve 419 38 18 Faks: (312) - 418 93 43
E-Posta: Genel Merkez - İstanbul Şube -
İzmir Şube - Bursa Temsilciliği