Odamız Danışma Kurulu 05 Mart 2023 tarihindeki Deprem gündemli toplantısından sonra dün 17 Mayıs 2023 Çarşamba günü seçim ve TMMOB yasası gündemi ile toplandı.
TMMOB Yasasının disiplin suçlarıyla ilgili 26. Maddesinin Anayasa Mahkemesi tarafından 22 Mart 2023 tarihinde iptali 4 Mayıs 2023 tarihli Resmi Gazetede yayınlanması sonucunda; TMMOB Yönetim Kurulu konuyla ilgili Odalardan görüş istedi.


Bu doğrultuda Odamız Danışma Kurulu 17 Mayıs 2023 tarihinde çevrimiçi toplantıyla bir araya geldi. Son Danışma Kurulu’ndan bu yana yapılan etkinliklerle ilgili özet bilgileri Oda Başkanımız A. İrfan TÜRKKOLU aktardıktan sonra TMMOB Yönetim Kurulu Üyemiz Utkan GÜNEŞ ile birlikte Yasal düzenleme ile ilgili bilgiler verildi ve Danışma Kurulu’ndan gelen öneriler not alındı.
2. Tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili değerlendirmelerde ise; itirazlar sonucu ortaya çıkan tablonun güvensizlik yarattığı, tam da bu nedenle ikinci tur oylamaya mutlaka katılınması, sandıklara ve tutanaklara sahip çıkılmasının çağdaş demokratik bir ülke için büyük önem taşıdığı vurgulanarak toplantı sonlandırıldı.

DERGİ VE ARŞİV TARAMASI

Metalurji dergilerinin 121. sayısından itibaren yazıların tam metinlerinde arama yapabilirsiniz.

Metalurji Dergilerinde Arama:

Yasalar ve Yönetmelikler, Yönetim Organları, Genel Kurul Sonuç Bildirgeleri, Çalışma Raporları, Sektörel Raporlar, Basın Açıklamaları, Dergi Yazı Başlıkları, Kongre Kitap ve CD'leri, Sempozyumlar ve Kütüphanemizde bulunan kitap özetlerinden oluşan arşivimizde arama yapabilirsiniz.

ArÅŸivde Arama:

 


TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası
Kültür Mahallesi, Çaldıran Sokak Nida Apt. NO: 14 / 13 Kızılay
Çankaya ANKARA
Tel: (312) - 425 41 60 ve 419 38 18 Faks: (312) - 418 93 43
E-Posta: Genel Merkez - Ä°stanbul Åžube -
Ä°zmir Åžube - Bursa TemsilciliÄŸi