Oda başkanımız A. İrfan Türkkolu ve Genel Sekreterimiz Ferhat Yaşar 19 Mart Pazar günü Adana’da temsilcilik koordinasyonunu yürüten Devrim Karahan ve Eren Özgümüş arkadaşlarımızla toplandı. Deprem sonrası Adana’nın durumu, üyelerimizin durumu ve Oda çalışmalarının konuşulduğu yemekli toplantı geç saatlere dek devam etti.

20 Mart Pazartesi günü sabah Adana’ya gelen METEM Koordinatörü Hüseyin Savaş ve Yürütme Kurulu üyeleri Serdar Erol ve Andaç Birişçi’nin katılımı ile İskenderun’a geçildi. Ekinciler Demir Çelik, Yazıcı Demir Çelik ziyaret edildi. Ekinciler Demir Çelik’te İskenderun İKK Temsilcisi Murat Durukan ile de görüşüldü. Daha sonra Akdeniz Bölge temsilcilerimizden Musa Ataş ile Mustafa Kemal Mahallesi başta olmak üzere İskenderun’da özellikle en çok yıkıma uğrayan bölgelerde incelemelerde bulunuldu. Tüdoksad’ın açtığı seyyar mutfak ve fırın ziyaret edildi.
Bilahare Baştuğ Metalurji’ye geçilerek meslektaşlarımızla yapılan istişareler sonrası Adana’ya dönüldü. Adana’da sektörden bir arkadaşımızın davetine İMO Adana Şube başkanı, Şube Müdürü ve Adana İKK Temsilcisi ile birlikte katılarak; deprem sonrası bölgedeki durum değerlendirildi, olası gelişmeler üzerine sohbet edildi.
21 Mart Salı günü Tosyalı Çelik ziyareti ile başlayan mesai Koç Metalurji ile devam etti. Akdeniz Bölge temsilcilerimizden Simay Şencil’in katılımı ile MMK Metalurji’de yaptığımız toplantı ile sona erdi.
Tüm bu ziyaretler boyunca başta meslektaşlarımız olmak üzere deprem bölgesindeki yurttaşlara dokunmak, sarılmak, onlarla konuşabilmek olanağı bulduk. Üretime yeniden başlanmasının yaşamın olağanlaşmasına katkısı yanında duygusal karmaşıklığın yaratacağı riskler üzerinde de durduk. Doğal olarak barınma gibi temel sorunların çözümü önceliğinde yaralarımızı birlikte sarmaya devam edeceğiz.
İki gün boyunca ziyaret ettiğimiz firmalarda gördüğümüz sıcak yaklaşım için firma yetkililerine ve meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

DERGİ VE ARŞİV TARAMASI

Metalurji dergilerinin 121. sayısından itibaren yazıların tam metinlerinde arama yapabilirsiniz.

Metalurji Dergilerinde Arama:

Yasalar ve Yönetmelikler, Yönetim Organları, Genel Kurul Sonuç Bildirgeleri, Çalışma Raporları, Sektörel Raporlar, Basın Açıklamaları, Dergi Yazı Başlıkları, Kongre Kitap ve CD'leri, Sempozyumlar ve Kütüphanemizde bulunan kitap özetlerinden oluşan arşivimizde arama yapabilirsiniz.

ArÅŸivde Arama:

 


TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası
Kültür Mahallesi, Çaldıran Sokak Nida Apt. NO: 14 / 13 Kızılay
Çankaya ANKARA
Tel: (312) - 425 41 60 ve 419 38 18 Faks: (312) - 418 93 43
E-Posta: Genel Merkez - Ä°stanbul Åžube -
Ä°zmir Åžube - Bursa TemsilciliÄŸi