TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 16.Olağan Genel Kurulu Toplantısı 3 Şubat 2024 tarihinde Birleşik Metal İş Genel Merkezi (Bostancı Mah. E80 Yanyol Cad. No:2 34744 Kadıköy - İSTANBUL) ve seçimler 4 Şubat 2024 tarihinde İstanbul Şube binamızda (Barbaros Mah. Yavuz Selim Cad. No:4 Ataşehir- İstanbul) çoğunluk aranmaksızın gerçekleştirildi.

Şube tarihinde eşine az rastlanır bir çoğunlukla geçen Genel Kurul 09:30’da İstanbul Şube 15.Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Turgay ALDI’nın toplantıyı başlatması ve Genel Kurul’u yönetecek Divan Kurul’u başkanına dair önergeleri oylaması ile başladı. Gelen önerge ve oylama doğrultusunda Divan Kurul’u başkanlığına seçilen Odamız 2233 sicil nolu üyesi Feyzi DEMİR Divan kurulu başkan yardımcısı ve yazman üyelerine dair gelen önergeleri Genel Kurul’da oylatarak Odamız 2233 sicil nolu üyesi Serhat EKMEKÇİ’nin Divan Kurulu Başkan yardımcısı, Odamız 5838 sicil nolu üyesi Seda Aygül AKYÜZ ve yine Odamız 5800 sicil nolu üyesi Bayram GÜNEŞ’in seçilmesi ile Genel Kurul Divan Kurulu üyeleri seçimleri tamamlandı.

 

Divan Kurulu Gündem maddelerini okuyarak gündemde değişikliğe dair önergeleri sordu ve gelen önerge doğrultusunda gündemin 5.maddesi    Çalışma Raporu’nun özet olarak sunulması şeklinde değiştirilerek oy birliği ile kabul edildi. Başta ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere kaybettiğimiz tüm şehit ve gazilerin yanı sıra 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem sonrasında hayatını kaybeden yurttaşlarımız saygı duruşu ile anıldı. Gündemin bir sonraki maddesinde ise Açış konuşmasında İstanbul Şube 15.Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Turgay ALDI döneme dair bilgileri de aktardığı açış konuşmasını gerçekleştirdikten sonra Odamız Yönetim Kurulu Başkanımız A. İrfan TÜRKKOLU’na sözü bıraktı. A. İrfan TÜRKKOLU Odamızın bu dönem içerisinde hayata geçirdiği Hakemli Dergi, Korozyon ile ilgili yetki çalışmaları, yeni üye yazılım programı, Adana İl Temsilciliği’nin kurulması gibi uzun zamandır beklenen ve en nihayetinde bu dönem içerisinde hayata geçirildiğini, yapılan bu çalışmalarda İstanbul Şubemizin de katkılarının bulunduğunu aktardı.

 

 

 

 

 

 

 

Açış konuşmaları tamamlandıktan sonra Divan Kurulumuz gündemin 5.maddesi olan “Çalışma Raporu ve Mali Rapor‘un özet olarak sunulması, görüşülmesi ve değerlendirilmesi” maddesine geçilmesine karar verdi.

Çalışma Raporu’nun İstanbul Şube 15.Dönem Yönetim Kurulu Yazman Üyesi Umur Berkan ÇELİK’in sunuşu ve İstanbul Şube 15.Dönem Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Sezgi AKYOL TATAROĞLU’nun Mali Rapor’u sunuşu sonrasında üyelerimiz gündemle ilgili söz aldılar.

 

Gerek İstanbul Şubemiz’in yaptığı çalışmalar gerekse Odamız ve eğitim merkezimiz METEM’in yaptıkları üyelerimizce hem tebrik edildi hem de farklı konularla ilgili eleştiriler kürsüden dile getirildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Çalışma raporu üzerine değerlendirmeler sonrası Yönetim Kurulu oy birliği ile ibra edildi. Yeni dönem Şube Yönetim Kurulu asıl ve yedek adaylarıyla, Şube Delege asıl ve yedek adaylarının belirlenmesi sürecinde Şube tarihinde ilk kez Yönetim ve Delege adaylarında 2 liste ve 1 bağımzsız delege adayı belirlendi. Farklı adayların oluşu Genel Kurul’u adeta demokrasi şölenine çevirmesinin yanı sıra son dönemlerde sert üslupların kullanıldığı Şube Genel Kurulumuzun nezaket ve saygı çerçevesinde geçmesine çokça katkıda bulundu.

Mavi liste ve beyaz liste özellikle önümüzdeki dönem içerisinde hangi çalışmaları yapacağına dair bilgiler sunduktan sonra genel kurulumuzun son gündem maddesi olan “Dilek ve Öneriler” kısmında üyelerimiz bir sonraki dönemde seçimle göreve gelecek olan Şube Yönetim Kurulu’na dilek ve önerilerini iletti.

Birinci gün bitirildikten sonra 4 Şubat 2024 Pazar günü İstanbul Şubemizde yapılan seçim ile İstanbul Şube 16.Dönem Yönetim Kurulu üyeleri belirlendi.

Ataşehir İlçe Seçim Kurulu’nun 8 Şubat 2024 Perşembe günü kesinleştirdiği seçim sonuçlarına aşağıdaki görsel üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

DERGİ VE ARŞİV TARAMASI

Metalurji dergilerinin 121. sayısından itibaren yazıların tam metinlerinde arama yapabilirsiniz.

Metalurji Dergilerinde Arama:

Yasalar ve Yönetmelikler, Yönetim Organları, Genel Kurul Sonuç Bildirgeleri, Çalışma Raporları, Sektörel Raporlar, Basın Açıklamaları, Dergi Yazı Başlıkları, Kongre Kitap ve CD'leri, Sempozyumlar ve Kütüphanemizde bulunan kitap özetlerinden oluşan arşivimizde arama yapabilirsiniz.

Arşivde Arama:

 


TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası
Kültür Mahallesi, Çaldıran Sokak Nida Apt. NO: 14 / 13 Kızılay
Çankaya ANKARA
Tel: (312) - 425 41 60 ve 419 38 18 Faks: (312) - 418 93 43
E-Posta: Genel Merkez - İstanbul Şube -
İzmir Şube - Bursa Temsilciliği