Meslek Odamızın 32. Olağan Genel Kurulunda alınan karar gereği ve üye sayımız 5000’i geçtiği için delege sistemine geçmiş olmamız nedeniyle şube genel kurullarımızı yaparken 33. Olağan Genel Kurul delegelerini de seçiyoruz.
Ankara’da şubemiz olmadığı için İstanbul ve İzmir şube alanları dışında kalan illerdeki üyelerimizin katılımı ile Ankara Bölge 1. Olağan Genel Kurulunu yaparak 33. Olağan Genel Kurul delegelerimzi seçtik.
Tahsin Akar’ın başkanlığında oluşan divanda Yağmur Laleci başkan yardımcısı, İdil Ceren Kazan ve Büşra Nur Gökgöz yazman olarak görev aldılar. Divan oluşumundan sonra açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı A. İrfan Türkkolu TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odasının 54 yıllık tarihinin dönüm noktalarına vurgu yaparak yaşadığımız sürecin de meslek odamız için bir dönüm noktası olduğunu belirti. 33. Dönemde Oda örgütlenmesinin büyüdüğünü, Odaya mesleki çalışmalar için uygun bir merkez ofisin kazandırıldığını, meslek alanımızda yetki çalışmalarının yapıldığını, ve hakemli derginin yayına başladığını anlattı.


Yaşanan toplumsal süreç ve yaklaşan yerel seçimlere de değinen A. İrfan Türkkolu ülke olarak var olma yok olma sürecinde olduğumuzu ve gerçek seçimin cumhuriyet değerleri ile hilafet düzeni arasında olacağını söyledi.
Delege adaylarının açıklanmasının ardından dilek ve temenniler bölümünde söz alan genç mühendisler Odadan beklentilerini ve geleceğe yönelik hedeflerini açıkladılar. Metalurji Genç adına söz alan Atılım Üniversitesi temsilcisi Sezin Ayhan; öğrencilere yeterince önem verilmesine rağmen üç büyük şehir dışında kalan illerdeki üniversiteler için yapılanların eksik kaldığını teknik bilgi ve formasyon anlamında desteklenmeleri gerektiğini anlattı.
Son bölümde söz alan kadın meslektaşlarımız kişisel deneyimlerini ve komisyon çalışmalarını anlatarak, kadın meslektaşlarımıza daha çok şans verilmesi gerektiğini, yaşadıkları mobbing ve benzeri tüm olumsuzluklara karşın mücadeleye devam edeceklerini belirttiler.
Cumartesi gündeminden sonra katılımcılar Yönetim Kurulunun organize ettiği akşam yemekte gecenin geç saatlerine dek birlikte keyifli bir akşam geçirdiler.
Pazar günü yapılan oylama sonucunda seçime liste halinde giren 82 delege adayı 9-10 Mart 2024 tarihlerinde yapılacak 33. Olağan Genel Kurula katılmaya hak kazandı.

 

DERGİ VE ARŞİV TARAMASI

Metalurji dergilerinin 121. sayısından itibaren yazıların tam metinlerinde arama yapabilirsiniz.

Metalurji Dergilerinde Arama:

Yasalar ve Yönetmelikler, Yönetim Organları, Genel Kurul Sonuç Bildirgeleri, Çalışma Raporları, Sektörel Raporlar, Basın Açıklamaları, Dergi Yazı Başlıkları, Kongre Kitap ve CD'leri, Sempozyumlar ve Kütüphanemizde bulunan kitap özetlerinden oluşan arşivimizde arama yapabilirsiniz.

ArÅŸivde Arama:

 


TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası
Kültür Mahallesi, Çaldıran Sokak Nida Apt. NO: 14 / 13 Kızılay
Çankaya ANKARA
Tel: (312) - 425 41 60 ve 419 38 18 Faks: (312) - 418 93 43
E-Posta: Genel Merkez - Ä°stanbul Åžube -
Ä°zmir Åžube - Bursa TemsilciliÄŸi