06.02.2023 04:17

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Merkezli depremin üzerinden 1 yıl geçti. Geçen süre içerisinde resmi rakamlara göre 50.000den fazla yurttaşımızı kaybettiğimizi gelen telefonlar, mesajlar ve televizyon kanallarından öğrendik. Sosyal medya hesaplarımıza baktığımızda ise tek gördüğümüz yardım çığlıklarının metne dönüştüğü ve 99 depreminden beri unutamadığımız "Sesimi duyan var mı?" söylemiydi.

Ülkemizin deprem kuşağı içinde olduğu aşikarken, binlerce canımızı, yurttaşımızı, abilerimizi, kardeşlerimizi, anne, babalarımızı, binlerce canımızı daha önceden doğa olaylarına hazırlık yapmadığımız için kaybetmişken takvim 6 Şubatı gösterdiğinde bir kere daha içimiz parçalandı. Halbuki doğanın "fıtratında" deprem olduğunu bilenler buna hiç hazırlık yapmamışlardı. Ancak bilime ve tekniğe uygun davrananların ayakta kalabildiğini de İnşaat Mühendisleri Odası`nın şube binası ile bir kere daha görmüştük. Etrafındaki bütün binaların yıkılmasına rağmen ayakta kalabilmişti.

Tüm bu yaşananların ardından bazı soruları sormayı en doğal hakkımız olarak görüyoruz.

Kaç canımızı kaybettik gerçekten?

Bu canları kaybetmemize neden olan kaç kişi cezalandırıldı?

Daha ne kadar canımızı kaybetmeliyiz ki bir doğa olayında içimiz parçalanmasın?

Kaybettiğimiz yurttaşlarımızı saygıyla anıyoruz.

 

TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası

DERGİ VE ARŞİV TARAMASI

Metalurji dergilerinin 121. sayısından itibaren yazıların tam metinlerinde arama yapabilirsiniz.

Metalurji Dergilerinde Arama:

Yasalar ve Yönetmelikler, Yönetim Organları, Genel Kurul Sonuç Bildirgeleri, Çalışma Raporları, Sektörel Raporlar, Basın Açıklamaları, Dergi Yazı Başlıkları, Kongre Kitap ve CD'leri, Sempozyumlar ve Kütüphanemizde bulunan kitap özetlerinden oluşan arşivimizde arama yapabilirsiniz.

ArÅŸivde Arama:

 


TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası
Kültür Mahallesi, Çaldıran Sokak Nida Apt. NO: 14 / 13 Kızılay
Çankaya ANKARA
Tel: (312) - 425 41 60 ve 419 38 18 Faks: (312) - 418 93 43
E-Posta: Genel Merkez - Ä°stanbul Åžube -
Ä°zmir Åžube - Bursa TemsilciliÄŸi