Yeni yılınızı kutlayacağımız bu yazının ilk cümlesinde daha eşit, daha özgür, daha zengin ve daha güzel bir yıl geçirdiğimizi söylemek isterdik ancak umutlarımızı ötelediğimiz bir yıl oldu 2023.

Görselimizde “bilim ve teknik dolu” söylemini ise maalesef bilimin ve tekniğin aydınlattığı yoldan uzaklaştıkça felakete dönüşen doğa olayları, daha da derinleşebildiğini gördüğümüz ekonomik krizler, başarı listelerinde git gide geri konuma gelen üniversiteleri ve daha nicelerini görmüş olmamızdı.

Ancak tüm bunlara rağmen umudumuzu kaybetmedik, çünkü bilimin ve tekniğin hakim olacağı günlere olan inancımızı asla yitirmedik. Bu nedenle de görselimizin ikinci satırını çağdaşlık, sağlık, mutluluk gibi kelimeleri dilediğinizce yerleştirebileceğiniz “gönlünüzce bir yıl olsun” söylemiyle tamamladık.

Sizlerin de yüksek sesle okuyacağınızı temenni ederek bir kez daha söylemiş olalım;

2024 BİLİM VE TEKNİK DOLU, GÖNLÜNÜZCE BİR YIL OLSUN

 

TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası

Yönetim Kurulu

 

DERGİ VE ARŞİV TARAMASI

Metalurji dergilerinin 121. sayısından itibaren yazıların tam metinlerinde arama yapabilirsiniz.

Metalurji Dergilerinde Arama:

Yasalar ve Yönetmelikler, Yönetim Organları, Genel Kurul Sonuç Bildirgeleri, Çalışma Raporları, Sektörel Raporlar, Basın Açıklamaları, Dergi Yazı Başlıkları, Kongre Kitap ve CD'leri, Sempozyumlar ve Kütüphanemizde bulunan kitap özetlerinden oluşan arşivimizde arama yapabilirsiniz.

Arşivde Arama:

 


TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası
Kültür Mahallesi, Çaldıran Sokak Nida Apt. NO: 14 / 13 Kızılay
Çankaya ANKARA
Tel: (312) - 425 41 60 ve 419 38 18 Faks: (312) - 418 93 43
E-Posta: Genel Merkez - İstanbul Şube -
İzmir Şube - Bursa Temsilciliği