İktidar partisinin oy kaybettiği 07 Haziran seçimlerinden sonra her yerde canlı bombalar patlamıştı. Ve ardından yapılan 01 Kasım seçimlerinde iktidar koltuğunu korudu. Bu defa  31Mart seçimleri sonrasında muhalefetin büyük kentlerde belediye başkanlıklarını, seçimlerin her türlü adaletsiz ve eşit olmayan koşullarda yapılmasına rağmen kazanmasının ardından bu defa da  sivil faşistler sahneye çıktı ve Ankara'nın Çubuk ilçesinde C.H.P. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırdılar.

Oysa 31 Mart seçimleri sonucunda toplumda ciddi bir umut ortamı oluşmuştu. Ancak bu olumlu gelişmenin ardında gözden kaçırılmaması gereken çok önemli bir sonuç da ortaya çıktı. AKP-MHP ortaklığı Cumhur İttifakının ülke genelindeki oy oranı hala %50’nin üzerinde ve ittifak içinde MHP ağırlığı artış gösterdi.

Nitekim MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin oy oranını %18.81 olarak açıkladı. Bu oran doğru olmayabilir ancak   şu bir gerçek ki AKP’nin artık MHP’siz iktidar olma şansı yok.

Bu noktada artık MHP, AKP’nin kuyruğuna takılan değil AKP’nin iplerini eline alan konumunda olduğunu Devlet Bahçeli'nin seçim sonrası açıklamalarında görmek mümkün.

Bugün partisinin Antalya toplantısında “İstanbul hainlere teslim edilemez,YSK gereğini yapsın” diyerek hem YSK üyelerini tehdit edip hem de İstanbul seçimini kazananları ve kazananlara oy verenleri “hain” olmakla suçlarken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’nın ilçesi Çubuk’da gerici faşist güruhun saldırısına uğruyordu.

Saldırı sonrası iktidar çevrelerinden “kınama” mesajları gelirken Devlet Bahçeli; Ey Kılıçdaroğlu, o adamın sana yumruk atması için ne yaptın? Söyle” diye açıklama yaparak olayın ardındaki provakatörleri pek de uzakta aramaya gerek olmadığını gözler önüne sürüyordu. Aynı partiye mensup bir milletvekilinin “CHP’nin ve CHP’den seçilen belediye başkanlarının amacı şu andaki Tek Adam rejimine son verip tekrar demokratik parlamenter sisteme dönmektir, buna asla izin vermeyiz.” şeklindeki akla ziyan sözlerini dehşet içinde izlemiştik.

Biz bu tür provakasyonları daha önce Maraş’da, Çorum’da, Sivas’da defalarca gördük. Aynı oyunun tekrar sahneye konmasına asla izin vermeyeceğiz. Muhalefetin, tüm baskılara rağmen elde ettiği seçim başarılarının yeniden yeşerttiği umutları söndürme çabaları tüm ilerici, aydın, demokrat, cumhuriyetçi, laik, devrimci güçlerinin faşizme karşı dik duruşu ve mücadele azmiyle sonuçsuz kalmaya mahkumdur.

Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan gerici faşist saldırıyı şiddetle kınıyor, siyaset adamlarını halkımızı bölmeye, birbirine kırdırmaya, ülkemizi karanlıklara sürüklemeye yönelik faşizan söylem ve eylemlerden uzak durmaya çağırıyoruz.

TMMOB
METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLERİ ODASI