TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası olarak, bugünü direniş ve umut dolu bir atmosferde karşılıyoruz! Tarih boyunca direnen ve kadın mücadelesi için emek veren bütün kız kardeşlerimizi anmakla kalmıyor, dil, din, ırk fark etmeksizin dünyanın bütün kadınlarının siyasal mücadelesi için ilan edilmiş bugünün sorumluluğunu hissederek, geleceği yeniden yaratmak için mücadelemizi büyütüyoruz.
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, kadınların sadece bir gün değil, her gün eşitlik, adalet ve özgürlük mücadelesi verdiği bir gün olarak bilinmelidir. 1857'deki tekstil işçisi kadınların cesur direnişi, bugün bizlere, kadınların yaşam hakları ve emekleri uğruna ne kadar güçlü bir mücadele verebileceğini gösteren bir ilham kaynağı olmuştur.
Kadınlarımızın yaşam haklarını, emeklerini, bilgi ve becerilerini daha fazla ortaya çıkarmaları için yanlarında omuz omuza mücadelemizi sürdürmeye devam ediyoruz. Kadınlarımız, mühendislikte, sanayide ve her alanda varlık gösterirken karşılaştıkları zorlukları birlikte aşacağımıza olan inancımızı yinelemek istiyoruz. Kadınlarımızın eşit işe eşit ücret talepleri için verdikleri bu haklı mücadelede, kararlılıklarının arkasında ve yanlarında olmayı sürdüreceğiz.
Kadın cinayetlerine son verilmesi gerekliliğini bir kez daha vurguluyoruz. Bu kapsamda toplumsal bilincin arttırılması ve kültürel değişimin gerekliliğini göz önüne almalıyız. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine ve kadın cinayetlerine karşı mücadele sadece sözlerle değil, somut adımlarla ilerlemeli ve sistemsel düzeyde değiştirilmelidir.
TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası Kadın Komisyonu olarak, gelecekte daha adil, daha eşit ve daha özgür bir dünya için bir araya gelme kararlılığımızı yineliyoruz. Kadınların emeğine ve haklarına sahip çıkarak, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı savaşımızı büyütecek, daha güçlü bir toplum inşa edeceğiz!
Saygılarımızla
TMMOB METALURJÄ° VE MALZEME MÃœHENDÄ°SLERÄ° ODASI
KADIN KOMÄ°SYONU

DERGİ VE ARŞİV TARAMASI

Metalurji dergilerinin 121. sayısından itibaren yazıların tam metinlerinde arama yapabilirsiniz.

Metalurji Dergilerinde Arama:

Yasalar ve Yönetmelikler, Yönetim Organları, Genel Kurul Sonuç Bildirgeleri, Çalışma Raporları, Sektörel Raporlar, Basın Açıklamaları, Dergi Yazı Başlıkları, Kongre Kitap ve CD'leri, Sempozyumlar ve Kütüphanemizde bulunan kitap özetlerinden oluşan arşivimizde arama yapabilirsiniz.

ArÅŸivde Arama:

 


TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası
Kültür Mahallesi, Çaldıran Sokak Nida Apt. NO: 14 / 13 Kızılay
Çankaya ANKARA
Tel: (312) - 425 41 60 ve 419 38 18 Faks: (312) - 418 93 43
E-Posta: Genel Merkez - Ä°stanbul Åžube -
Ä°zmir Åžube - Bursa TemsilciliÄŸi