Ülkemizde giderek derinleştirilen çatışma ortamının sonucunda İskenderun`da PKK tarafından yüksek gerilim direğine yapılan sabotajın ardından tespit yapmaya giden Elektrik Mühendisleri Odası üyesi 2 elektrik mühendisi, direğin etrafına yerleştirilmiş olan mayına basarak yaralandı. İskenderun`da 2 mühendisin görevleri başında mayına basarak yaralanmaları nedeniyle yazılı bir açıklama yaparak üyelerine geçmiş olsun diyen Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, mayınlı tuzak kurulmasını kınadı. Yeterli güvenlik önlemi alınmadan mühendis üyelerimizin hizmet üretmeye zorlanamayacağı da belirtilen açıklamada, yaşanan olayla ilgili bilgi verilerek, barış ve demokrasi girişimlerinin derhal başlatılması istendi. Elektrik Mühendisleri Odası'na ve üyelerine geçmiş olsun diyoruz.

SAVAÅžA KARÅžI BARIÅžI SAVUNALIM

Ne de güzel umutlanmıştık. Yıllardır bilinen partilerin umut olmadığını en demokratik biçimde gösteren bir seçimin ardından; barışın perçinleneceğine, herkesin kendini nasıl hissediyorsa öyle yaşayabileceğine, özgür ve demokratik bir ortamın oluşabileceğine olan inancımız artmıştı.

Siyasal iktidar kazandığı sürece ağzından düşürmediği "millet iradesi"ni kaybedince ilk fırsatta hem de en hoyrat biçimde yok saydı. Kendi ikbali için ülkeyi savaşa sürüklemekten çekinmeyen bir siyasi iradeye mahkum olmak gerçekten acı verici. Biz barış istedikçe birileri savaş çığırtkanlığı yapıyor. Onların iktidarları kan ve ölümle besleniyor.

Ekonomik sıkıntılar, giderek alım gücü düşen ücretler, politik varyasyonlar..inanın bunların hiç biri umurumuzda değil artık. Vahşice katledilen 34 güzel insan ve ardından gelen karabasan. Sanki gerçek üstü bir film izler gibi her gün öldürülen insanlar, bombalanan yerler ve barış isteyenlere sıkılan biber gazı, gözaltına almalar. Toplum olarak tam bir kabus yaşıyoruz sanki.

Çocukların katledildiği, öldürülen kadınların çırılçıplak sergilendiği, sivillerin hedef alındığı kirli bir savaş sürdürülüyor. Egemenler kendi sömürü düzenleri için emekçi gençleri ölüme gönderirken savaşı da halkları birbirine düşman etmek için kullanıyor.

Elbette barış istiyoruz. Emperyalizme ve faşizme karşı savaşmanın bir hak olduğunu, sömürü son bulmadan savaşların bitmeyeceğini bilsek de. Ancak sivilleri hedef alan, halkların birbirine düşman olmasına neden olan hiç bir eylem haklı savaş olamaz. Etnik kökeni, dili, dini, mesleği ne olursa olsun masum insanlara, yoksul emekçi çocuklarına yani halka yönelik hiç bir eylem hiç bir şekilde haklı gösterilemez.

Sandıkta filizlenen özgürlük ve barış umudunu her şeye rağmen yaşatmak ve dil, din, ırk, renk ayrımı yapmadan gerçekleştirmek zorundayız.

TMMOB
Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası


DERGİ VE ARŞİV TARAMASI

Metalurji dergilerinin 121. sayısından itibaren yazıların tam metinlerinde arama yapabilirsiniz.

Metalurji Dergilerinde Arama:

Yasalar ve Yönetmelikler, Yönetim Organları, Genel Kurul Sonuç Bildirgeleri, Çalışma Raporları, Sektörel Raporlar, Basın Açıklamaları, Dergi Yazı Başlıkları, Kongre Kitap ve CD'leri, Sempozyumlar ve Kütüphanemizde bulunan kitap özetlerinden oluşan arşivimizde arama yapabilirsiniz.

ArÅŸivde Arama:

 


TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası
Kültür Mahallesi, Çaldıran Sokak Nida Apt. NO: 14 / 13 Kızılay
Çankaya ANKARA
Tel: (312) - 425 41 60 ve 419 38 18 Faks: (312) - 418 93 43
E-Posta: Genel Merkez - Ä°stanbul Åžube -
Ä°zmir Åžube - Bursa TemsilciliÄŸi