TMMOB Metalurji Mühendisleri Odası İzmir İl Temsilciliği, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü Çatı Restaurant VIP Salonu'nda organize edilen açılış töreni ve kokteyl ile açıldı. Açılış organizasyonumuz Metalurji Mühendisleri Odası Ankara, İstanbul ve Bursa yönetim kadromuz ve temsilcilerimiz, İzmir ve diğer kentlerimizden gelen meslektaşlarımızın katılımlarıyla gerçekleşti. Diğer taraftan, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Üyeleri, diğer oda temsilcileri ve İzmir' deki dostlarımız Odamıza desteklerini iletmek amacıyla açılış kokteylimize katılımda bulundular. Güncel sorunların ve beklentilerin konuşulduğu törende, İzmir İl Temsilciliği Açılışı'na geçildi. İzmir İl Temsilcisi Orkun Koruk açılış konuşmasında, Demir-Çelik Sektörü'nün kalbi olan, otomotiv, beyaz eşya ve diğer sektörlerde çalışan çok sayıda Metalurji Mühendisinin bulunduğu İzmir ilinde, oda çalışmasının mesleki sorunlar ve demokratik mücadele açısında bir ihtiyaç olduğunu vurguladı. Ardından Bülent Önay, İrfan Akyol, Alper Kaya ve Serdar Öztürk' ün yürütme kurulunda bulunduğu İzmir İl Temsilciliği bünyesinde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi vererek, sözü Temsilcilik Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Bülent Önay' a devretti.

Bülent Önay, 2003 yılından beri mezun veren Dokuz Eylül Üniversitesi' ni bünyesinde tutan İzmir' de, mühendislik kavramının önemini, güncel problemlerini vurgulayarak, meslek kuruluşlarının üniversite öğrencileri ve eğitim elemanlarının sürekli eğitimleri için gerekli olduğundan bahsetti. Metalurji Mühendisleri Odası'nın İzmir'de yapılanmasının, TMMOB' nin çizgisinde demokratik mücadelenin gücünün yükselmesine katkıda bulunacağının altını çizen İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Ferdan Çiftçi' nin konuşmasının ardından, kapanış konuşmasını TMMOB Metalurji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Küçük yaptı. Cemalettin Küçük konuşmasında, Metalurji Mühendisleri Odası olarak bu dönem örgütlenmeye verilen önemden bahsetti ve İzmir İl örgütlülüğü ile Odanın mesleki çalışmalarının ve demokrasi mücadelesinin daha da yükseleceğini vurguladı. İzmir' in meslek odaları açısından önemli bir yer olduğunu belirterek, sektörle ilgili kişi ve kurumların sorunlarına çözüm aramak, teknik ve sosyal konulardaki gelişmelerine yardımcı olmak açısından açılan temsilciliğin önemli bir rol oynayacağını söyledi. Küçük, ayrıca başta Kimya Mühendisleri Odası Ege Şubesi olmak üzere diğer meslek odalarına da temsilciliğin açılması sırasında verdikleri destek için teşekkür etti.

TMMOB Metalurji Mühendisleri Odası İzmir İl Temsilciliği açılışı, konuşmaların ardından kokteyl ve sohbetlerle devam etti. Bilindiği gibi demir - çelik, otomotiv, beyaz eşya gibi, çok sayıda metalurji mühendisinin çalıştığı sektörlerin yoğun bir şekilde faaliyet yürüttüğü İzmir'de, mesleki çalışmalar, kent ve çevre sorunları, çalışma hayatında karşılaşılan zorluklar, güncel sorunlar ve sosyal konularda katkı sağlayacak çalışmaların yapılması gerektiği odamızın temel prensiplerindendir. Bu doğrultuda tüm meslektaşlarımızı bu çalışmaları beraberce yapabilmek adına, oda çatısı altında bir araya gelmeye davet ediyoruz.

TMMOB Metalurji Mühendisleri Odası İzmir İl Temsilciliği

Adres :
1456 Sokak No:22 Daire:5 Alsancak, Ä°ZMÄ°R
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

DERGİ VE ARŞİV TARAMASI

Metalurji dergilerinin 121. sayısından itibaren yazıların tam metinlerinde arama yapabilirsiniz.

Metalurji Dergilerinde Arama:

Yasalar ve Yönetmelikler, Yönetim Organları, Genel Kurul Sonuç Bildirgeleri, Çalışma Raporları, Sektörel Raporlar, Basın Açıklamaları, Dergi Yazı Başlıkları, Kongre Kitap ve CD'leri, Sempozyumlar ve Kütüphanemizde bulunan kitap özetlerinden oluşan arşivimizde arama yapabilirsiniz.

ArÅŸivde Arama:

 


TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası
Kültür Mahallesi, Çaldıran Sokak Nida Apt. NO: 14 / 13 Kızılay
Çankaya ANKARA
Tel: (312) - 425 41 60 ve 419 38 18 Faks: (312) - 418 93 43
E-Posta: Genel Merkez - Ä°stanbul Åžube -
Ä°zmir Åžube - Bursa TemsilciliÄŸi