155 sene önce New York'da bir tekstil fabrikasında çalışan kadın işçilerin istediği sadece daha iyi koşullarda çalışabilmekti. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesinin ardından çıkan yangında 129 işçi hayatını kaybetti. 1910 yılında Clara Zetkin'in önergesiyle 8 Mart günü ölen işçilerin anma günü olarak kabul edildi.

Seneler sonra yine 8 Mart'ta hayatını kaybeden işçileri anmak, yoksulluğa, güvencesizliğe, savaşa, kadın cinayetlerine, cinsiyetçiliğe, erkek egemenliğine, yok sayılmaya, ayrımcılığa karşı örgütlenmek ve özgürleşmek için meydanlarda olacağız.

Biz kadın mühendisler cinsiyetimizden ve kimliğimizden korkmuyor, utanmıyoruz. Kapitalizmin sömürüsü altında kadın olmaktan kaynaklı iki kere ezilmeye itiraz ediyoruz. İşyerlerimizde psikolojik ve fiziksel tacizlere, cinsiyetçi iş bölümüne, esnek çalışma adı altında evlere kapatılmaya, cinayetlere kurban gitmeye, cinsiyetimizden kaynaklı aşağılanmaya, küçük görülmeye isyan ediyoruz.

Mücadelemizde bütün kadınlarla ortaklaşıyor, hep birlikte meydanları dolduruyoruz. Örgütlendikçe güçlenecek, güçlendikçe daha çok farkındalık yaratacak ve ayrımcılığı ortadan kaldıracağız.

8 Mart'ımız kutlu olsun!

TMMOB METALURJÄ° MÃœHENDÄ°SLERÄ° ODASI