12 mart 1971 ve 12 eylül 1980 askeri faşizm yönetimleri devrimcileri katletmiştir. Darbe hazırlıkları sırasında da gerici ve faşist çetelerce devrimciler katledilerek askeri darbelerin temelleri hazırlanmıştır.

1968'de Amerikan 6. filosunu denize döken devrimcilere saldıranlar bugün ABD desteğiyle iktidarda bulunmaktadırlar. 1970-1980 arası ve sonrasında da devrimcilere saldıran faşist çetelerle işbirliği içinde olanlar, 12 eylül askeri yönetiminden beslenenler, gerçek yüzlerini saklayarak 'Bağımsızlık yolunda Türkiye" için mücadele eden devrimcilerin adlarına sarılarak siyasal rant elde etmeye çalışmaktalar.

20 Temmuz 2010 tarihli AKP grup toplantısında Başbakan R. Tayip ERDOĞAN'da aynı tavrı sergilemiştir. Devrimcilerin üzerinden siyasal rant elde edecek söylemleri duygusal görüntülerle tiyatrolaştırmıştır.

Yargı kararlarını uygulamayan, F tipi ceza evlerinde işkenceye devam eden, 12 eylül askeri anayasasını ortadan kaldıracak girişimi başlatmayan, 12 eylül ile hesaplaşmayan, ABD üslerine ve filolarına kucak açan, devrimcilere yandaş medya ile birlikte saldıran ve yıllardır Türkiye'de baskıcı yasaları çıkaran AKP ve Başbakan asla demokrasiden ve insan haklarından söz edemez.

AKP ve Başbakan tarafından siyasi rant olarak kullanmaya kalkılan ve yıllardır bu ülkenin bağımsızlık mücadelesini veren Denizler, Hüseyinler, Yusuflar, Erdallar, Necdetler ve daha niceleri bir gün hesap soracaktır.

Halkın anayasası hazırlanana kadar mücadelemiz sürecektir.

Cemalettin KÜÇÜK
TMMOB Metalurji Mühendisleri Odası